JÖNKÖPING CITY HOTEL

Familjen Ericssons hotell mitt i centrala Jönköping

Om vårt område

Vi är nära till mycket. Biografen Filmstaden, 2 kvarter nära, med de senaste premiärerna.

Just över gatan det världsunika Tändsticksmuseet. En viktig och intressant del av Sveriges tidiga 1900-tals företags historia. Vi var världsledande på tändsticksexport!

I Tändsticksområdet finns flera unika restauranger. Skaldjur och fisk på Pescadores. Tegel har mat från närområdet. Mäster Gudmunds Källare har serverat klassisk mat sedan 1930 under charmiga källarvalv. Allt inom 2 minuters gångväg.

Idrottshuset finns 5 minuters gångväg. 5 planer under samma tak gör hallen till en av Sveriges mest använda sporthus. Hallbybollen för handboll och Fair Play Cup för innebandy huserar i ”kåken”, som den kallas.Bowling City har även sin hall där.

Med Jönköpings Stadsbussar enbart 137 meter från hotellet kan du nå allt inom Jönköping på kort tid. Till Elmia Konsert och Kongress och Mässhallar tar det bara 13-15 minuter i en berkväm buss.

Tåget och fjärrbussarna stannar på andra sidan, max 5 minuters gångväg. Vi har nära till allt!

Varför gillar gäster vårt boende

På hotellet finns ofta vår populära hotellhund Piccu. En Japansk Spets som jobbat här i 16 år nu. Vi har biljard i lobbyn och ett bordtennisbord i vårt Aktivitetsrum. Alltid roligt att slå pappa i pingis. Vår Relaxavdelning med bastu och bubbelpool är nog det mest populära. Tillgängligt för våra hotellgäster. fråga i receptionen exakt vilka tider som gäller!

Lekhörnan i receptionslobbyn ligger strategiskt nära. mamma och pappa kan ta något att dricka från baren, medans barnen ritar en fin bild, leker med våra stora gosedjur eller lägger ett pussel. Längs Västra Storgatan finns en modern och häftig lekpark, mitt i stan. Skönt att stanna där en stund, på väg till fin shopping. På sommaren är nog vår sandstrand ett av det mest populära badställena. Unikt med en så fin strand just utanför city i en stad.

I Jönköpings finns ett riktigt fint Äventyrsbad – Rosenlundsbadet. Väl värt ett besök. Leos Lekland där barnen leker en hel dag utan problem. Och inte minst vår kära grannstad Gränna med världsunika polkagris tillverkningen, mitt i stan. Du se mästarna göra det eller varför inte rulla din egen polkagris, med egen smak!